søndag 18. oktober 2009

Forbud av klesplagg

En bergensrektor vil ha forbud mot hijab i skolen. Betyr dette også at man skal forby andre klesplagg fordi de kan virke nedsettende mot ett kjønn? Jeg er fast bestemt på at folk kan gå med akkurat det de vil i skolen, med mindre alle går med skoleuniform.

8 kommentarer:

  1. Det gjør de allerede!!! Få vekk Hijab og alle andre søpple plagg.

    Innføring av uniform i skolen må skje.

    SvarSlett
  2. hijab og skaut..omtrent det samme?

    Før i tiden het det at kvinnene måtte bære skaut her i Norge fordi det var pent i guds åsyn.

    Jeg tror folk bør få ha på seg hva de vil, og at uniformering i skolen er noe drit

    SvarSlett
  3. Tviler sterkt på at skolene godtar alle former for bekledning.

    Kleskoder har man overalt i samfunnet.

    Hvor mange lærere godtar at elevene sitter med skyggelue på i timen?

    Hijab er et hodeplagg, og hvorfor skulle hijab være mer godtatt på skolen enn samelue, vikinghjelm eller annet tullball?

    SvarSlett
  4. Men i helvette for en dum rektor.. Han syntes at eleven ikkje får integrert seg eller utviklet seg? Hva vet han om det? Vis Fakta da, statistikk... Han kan ikke basere ting utifra hans synspunkt.. Og dere bare eter det opp...

    SvarSlett
  5. Såå... Hvis en jente på 13 år møter opp på skolen bukse/skjørteløs, kun iført en minimal gjennomsiktig og spiselig g-strengtruse, gjennomsiktig topp og sminket topp til tå, hadde du ikke reagert?

    Hvis du vil nekte den 13 årige jenta det, men tillate en hel kulturs fortsatte undertrykking av kvinnekjønnet, så er du en hykler, intet mindre.

    Når jeg var barn, fikk vi beskjed om at ALLE hodeplagg SKAL taes av innenfor skolens vegger. Og absolutt ingen unnskyldning var god nok, heller ikke religiøst sekterisk visvass.

    Det handler om respekt for skikker, seder og tradisjoner i landet du opppholder deg i. Dine egne personlige syn er i så måte fullstendig uinteressante og irrelevante.

    I så fall må vi åpne dette bordet for mange andre grupper, og snart vil vi ende opp med et samfunn som er styrt av religiøst vissvass. Dersom vi konstant må gå til minste felles nevner når vi skal utforme lovverk som tillater alle religioner å stille krav til samfunnsordning, kan vi like gjerne gi den "strengeste" religionen totalmakt med en gang, for det er der vi ender opp uansett. Dersom vi alltid skal gi etter for religiøsitet og overtroer fra bronsealderen, som kristendom og islam, vil de som roper høyest og sprenger flest bomber alltid få viljen sin, og vi kan i så fall spare mange menneskeliv og gi de totalmakten med en gang.

    Det jeg snakker om er dette vi i Norge kaller vanlig folkeskikk. Nordmenn i Iran må ta hensyn til iransk folkeskikk, hvorfor er det urimelig av oss å kreve det samme? Iran var forresten et tilfeldig relevant valg for å illustrere, det samme gjelder overalt. I nederland så de for eksempel litt rart på meg når jeg tok av meg fottøyet før jeg gikk inn i husene deres. Det er ikke skikken deres, derfor reagerte de når jeg gjorde det. Nå har jeg vent meg til det og tramper rett inn i stua deres uten å ta av meg skoene, kun for å unngå en 30 minutters diskusjon om hvorfor. Muslimer må tilpasse seg og sin religion livet i et norsk samfunn på samme måte som eventuelle nordmenn mmå tilpasse seg liv i muslimske land. Kommer du til et allerede eksisterende system og samfunn, er det faen ikke lite frekt å forvente at alle skal tilpasse seg dine forskjellige skikker.

    Og i Norge er du frekk om du ikke tar av deg på hodet.

    Folk må få kle seg akkurat som de vil, så lenge de holder seg innenfor hva vi iflg vår norske tradisjon ser på som akseptabelt. Det inkluderer at jenter tar av seg hodeplagg når de går over dørstokken, på samme måtre som at guttene tar av seg lua. Dette er tross alt Norge, skulle bare mangle at ikke Norsk skikk er det som gjelder.

    SvarSlett
  6. @Tom

    Å sammenligne vikinghjelm med hijab viser jo bare hvor uvitende og desperat etter gode argumenter vedkommende er. Du får avgrense deg for hva som er normalt og for normale menneseker kjære gutten min. Hold opp med den relativismen, den viser bare hvor uvitende du er, og ikke smart som du tror. Du kan ikke sammenligne et hodeplagg som er veldig viktig for en kultur/religion (med 1.5 milliarder tillhengere) med en vikinghjelm som det så vidt går an å bære gjennom døra. Skjerp deg gutten! Greit nok at sånne som deg er totalt uvitende om islam og religion generelt, men du kan ikke tvinge noen til å oppføre seg etter dine ekstremistiske meninger fra steinalderen.

    SvarSlett
  7. Svensker tvinges til moske
    http://linnneaeriksson.blogg.se/2009/october/besok-i-mosken.html

    SvarSlett
  8. @Mirza:

    At jeg nevnte vikinghjelm var en overdrivelse for å tydeliggjøre et poeng. Såpass burde du være i stand til å forstå. Du forsøker å gå på mann i stedet for ball, og setter spørsmålstegn ved min intelligens. Det vil jeg påstå er et klart tegn på at det er du som sitter med dårligst kort på hånden hva gjelder argumentasjonstyngde. At du ber meg holde opp med "den relativismen" sier mest om deg, synes jeg. Særlig ettersom relativisme i seg selv ikke er å anse som spesielt negativt satt opp mot alternative innfallsvinkler. At du tillegger mine meninger egenskaper som ekstremistiske og tilhørende steinalderen sier også mye om dine manglende kognitive egenskaper. De aller fleste her til lands er utvilsomt heller av den formening at hijab er et symbol på ekstremistiske meninger fra steinalderen. Jeg vil tippe at av de mest intelligente og ressurssterke muslimene her til lands er majoriteten også av en slik oppfatning.

    Jeg er oppvokst med mange innvandrere, hvorav mange av disse har muslimsk bakgrunn og vet derfor godt hvordan islam brukes som instrument for å opprettholde ukultur fra forfedrenes hjemland. Jeg vet godt at veldig mange muslimer, i likhet med mange kristne, bare velger å følge de deler av religionens skrifter som passer dem selv best, og gjerne ser bort fra det som ikke er til gavns for dem selv.

    Dagens hijab som plagg er relativt nylig introdusert og har ikke lange historien å vise til. At du påstår at hijab er veldig viktig for "en kultur/religion med 1,5 milliarder tilhengere" tyder på at du har et veldig unyansert syn på muslimer. Her skjærer du muslimer fra diverse nasjoner under samme kam. Alle muslimer er ikke som deg. At det finnes 1,5 milliarder mennesker i verden som definerer seg som tilhørende en bestemt gruppe er ikke et argument for at denne gruppen skal ha rett til å diktere forhold i en nasjon der denne gruppen er en liten minoritet og bare har noen få tiårs forhistorie. Vi snakker om norske forhold, og ikke kulturelle forhold i andre (mer underutviklede) verdensdeler.

    Når du trekker fram hva som er normalt, er det per definisjon ikke normalt å bruke hijab i Norge. Blant flere nasjonaliteter der islam er dominerende er ikke bruk av hijab normen. F.eks er det ikke normalt for muslimske albanere å bruke hijab. Hijabbruk er i beste fall normalt i bestemte grupper av muslimer her til lands.

    Hijab har vokst fram som et symbol på politisk islam og står i kontrast til norsk tradisjon og normer. I Norge er hijab bare egnet til å skape ytterligere segregering. Hijab er alt annet enn en brobygger mellom muslimer og nordmenn. Selv om hijab lett kan ses på som et redskap for kvinneundertrykkelse har jeg ikke problemer med å forstå at en del jenter kan velge å bruke slik bekledning for å skape avstand fra en del av norsk kultur og omgangsform som kan anses å være uheldig ikke bare for mange muslimer, men også for mange nordmenn. Det jeg tenker på da er helgefylla og at forholdet mellom kjønnene heller ikke i Norge er helt uproblematisk. Dette ville kunne være et argument jeg mener muslimer burde få bedre fram og jeg vil tro det er mange nordmenn som ville ha forståelse for.

    Du må være ganske svakelig, forresten, hvis du sliter med å bære en vikinghjelm gjennom døra. Med mindre det du mener er å gå tvers gjennom en lukket dør med vikinghjelm, som jo i så fall er mer forståelig at du kan ha vanskeligheter med. Mistenker at du har lest litt for mye Donald Duck også. Du burde vite at vikinghjelmer ikke var slik tegneseriene illustrerer dem.

    Måten du velger å ordlegge deg på tyder ikke akkurat på at du er av de mest kunnskapsbegjærlige. Anbefaler at du lærer å feie for egen dør.

    SvarSlett