søndag 18. oktober 2009

Heksejakt

To jenter i Nigeria ble beskyldt for å være hekser av en lokal pastor. På grunn av dette forsøkte moren å skjære hodeskallen av den ene, mens hun kastet kaustisk soda på den andre. Så hvorfor skjer dette? Er det på grunn av de kristne menighetenes tro, eller er dette noe som har rot i tradisjonell folketro? Uansett så er nok mangel på utdanning en medvirkende årsak. Hvor ille er det når en kun kan forklare ting man ikke forstår som heksekunst?

10 kommentarer:

  1. Helt sykt. Er de huleboere der nede eller?

    Norge burde fjerne offentlig støtte her i Norge til slike organisasjoner som pinsemenigheten, hvis de driver på slik i Uland som Nigeria.

    Da ville det nok bli fort stopp på det. De får nok inn mer penger ifra den Norske stat en de klarer å lure ut av uutdannede Nigerianere.

    SvarSlett
  2. Noe så grusomt. Jeg ble helt uvel her jeg sitter trygt i min stue. Jeg har 2 barn selv, og min oppgave er jo å beskytte. At kultur styrer over morskjærlighet er bare ufattelig lesning.

    SvarSlett
  3. Er det ikke bra at det finnes kristne misjonærer som kan fylle hodene deres med eventyr om hekser og denslags? :D

    SvarSlett
  4. Utrolig, jeg går vel ved Ingunn sin kommentar her. Tror ikke lite utdanning har mye med galskap å gjøre...

    Leste for noen dager siden at en mor selv hadde ført til kannibalisme grunnet dette, bare at hennes forsøk var vellykket i motsetning...

    SvarSlett
  5. Man kan skylde på hva man vil, men å skylde på kunnskapsmangel eller mangel på utdannelse blir for dumt. En hver saklig person, uansett utdannelse eller kunnskap vil avstå fra all vold uansett. Kunnskapsmangel er bare en utløsende faktor.

    Det er allerede noe grunnleggende galt i hodet på mennesker som gjør slike ting. Å være fra Nigeria, leve i fattigdom er ingen lisens eller rettferdigjørelse for å kunne gjøre direkte syke handlinger mot andre personer, ikke minst barn.

    Det er fryktrelatert gruppepress / suggesjon iscenesatt av religiøse ledere som ligger bak dette, dvs. de er ikke redde for "Gud", men for alle andre i landsbyen som igjen er redde for hverandre som igjen alle er redde for den lokale kirkemakten. De færreste av dem tror 100% på at de vil bli straffet av "Gud" i en slik sammenheng, og hvis de virkelig tror det - så igjen: Enhver saklig person ville da tatt avstand fra en slik "Gud" som krever voldelige / horrible metoder for å drive ut hekser.

    Skal man liksom kunne si "Hei, jeg er stokk dum, derfor er det helt ok at jeg prøver å kutte skallen av ungen min, jeg har ingen etiske antenner i det hele tatt som forteller meg uavhengig at å gjøre noe slikt er sykt og galt i det hele tatt, og empati og kjærlighet for barna mine er jeg for dum til å vite hva er." ?

    Religion er sykelig ond galskap satt i system på sitt værste, og ren ignoranse på sitt beste (alle moderate religiøse ignorerer totalt den fakta at de indirekte støtter alle fundamentalister som tilhører samme religion nettopp ved å holde liv i religion på lang sikt ved å være akseptable moderate reliøse.

    Hadde det ikke finnes moderate religiøse og kun vært fundamentalister igjen, ville religion fort blitt bannlyst / gjort ulovlig ved lov-vedtak i de aller fleste moderne samfunn. Moderat religion er en hvilepute fundamentalistene nyter godt av, for da overlever religionen nok et tiår for å kunne misbrukes til å torturere og underkaste store folkemasser.

    Man trenger ikke religion for å tro på Gud eller andre vesener, man trenger heller ikke å organisere tro for å tro. Trosfrihet er friheten til å tro akkurat hva man vil, mens "religionsfrihet" er den lovfestede retten til å systemsette troen og fortelle alle hva de skal tro (hvis ikke så...) - enten de vil eller ei.

    Religionsfrihet er alt annet enn frihet, det er en styggdom.

    Enkelte dager blir jeg kvalm av å kalle meg "menneske", etter å ha lest dette er dette en slik dag.

    SvarSlett
  6. "At kultur styrer over morskjærlighet er bare ufattelig lesning."

    Denne artikkelen får meg til å tenke på historien om Abraham som skulle ofre Isak. Så i den grad denne historien skal tolkes som noe mer enn en historisk kuriositet, så hevder faktisk bibelen at kultur skal styre over morskjærlighet.

    I Norge er vi egentlig ikke religiøse, og derfor tar vi ikke sånn galskap på alvor. I Nigeria lever derimot religionen i beste velgående.

    SvarSlett
  7. En litn opplysing, det er ikke så lenge siden det ble brent hekser her i norge heller. Så det er nok mer enkeltpersoner, som i kraft av sin religion klarer å overebevise massen. Akkurat som det var her i norge. Religion er flott...

    SvarSlett
  8. Alle opplyste mennesker som leser artikkelen, forstår at dette ikke dreier seg om kristendom. Dette er organisasjoner som kjemper om penger og innflytelse. De bruker kristendom koblet til heksekunst for å skaffe seg penger , makt og innflytelse, som det står i reportasjen.

    Det som undrer meg er at ikke Human Etisk forbund går i samarbeid med norske kristne organisasjoner for å opplyse om dette og bidra med penger.

    Jussi

    jeg leser Gules kommentar

    SvarSlett
  9. KAN Ikke dere dra ned dit..og se med egne øyne..før dere kommenterer..????

    Istedenfor å stole blindt på avisene og pisset som står her???

    Norske aviser har så lett for å drive propaganda...

    Norske folket sitter faktisk og tror at alt i avisene er 100% sant.. og helt riktig..

    Det er det som er så sinnsykt merkelig.. at folk som har meninger:: Ikke har evne til å tenke selv egnang..


    HUFF NORDMENN!!! DeRE KOMMER ALDRI TIL Å LÆRE!

    SvarSlett
  10. nikkel25:

    Har du dratt ned å sett det med egne øyne, siden du kommenterer?
    Hva tror du dette er? En aprilspøk i oktober fra vg? Om det var noe HELT skrudd og veldig urealistisk ville jeg satt meg litt i tvil, men dette er noe som og skjedde her i Norge for ikke veldig mange år siden. Slike som deg irriterer meg.


    Sånn ellers vil jeg bare påpeke at det ikke er kristendommen som gjør at dette skjer, selv om det er med i hele smørja.
    Det er penge- og maktsyke personer som utnytter folkets tro for å skaffe seg mer penger og makt.

    SvarSlett