tirsdag 8. juni 2010

Claus Lundekvam

Claus Lundekvam innrømmer i et intervju med TV2 Sporten at han har slitt med alkohol- og narkotikaproblemer i flere år. Han er ikke den første fotballspilleren som har hatt slike problemer, og blir helt sikkert ikke den siste.

Leste et sted at det er ganske vanlig at man får en slags rus av å uttøve, vinne, bli tiljublet, enten det er på en sportsarena eller på en konsert, og at det er veldig vanskelig å erstatte den rusen, så da tyr man til alkohol og narkotika, og da spesielt kokain.

Ønsker Lundekvam lykke til fremover.

2 kommentarer:

  1. om man har "alt" og ikke engang fixer det uten å ty til rus,,er det bare å se det i øya,,du er en jævla pussy...."stakkars" lundekvam..jeg blir kvalm..

    SvarSlett
  2. Hei Thor. Vil bare benytte anledningen til å påpeke hvor ignorant det utsagnet der var:)

    Årsakene til rusavhengighet er meget komplekse og vitenskapen kan vel egentlig ikke med sikkerhet forklare hvor denne egenskapen kommer fra. Noen antyder at det er genetisk, andre mener det kommer av omgivelser og erfaringer. Mest sannsynlig er det litt av begge.

    Ikke noe sted er rusavhengighet forklart med diagnosen "å være en jævla pussy" :)
    Jeg tviler sterkt på at du har hatt noe erfaringer med folk som har hatt rusproblemer, isåfall har du forstått fint lite av prosessen eller er eventuelt usedvanlig lite empatisk anlagt.

    Men du får kose deg videre Thor, du er sikkert lykkelig uvitende om at det er deg og dine likemenn med slike holdninger som opprettholder den sosiale stigmatiseringen, forlenger grunnlaget for en avskyelig straffeforfølging av privatpersoner som egentlig trenger hjelp og til syvende og sist tømmer bensin på det bålet som narkotikaforbudsproblematikk er.

    Lykke til med et reflektert liv

    SvarSlett