tirsdag 8. juni 2010

Kortbrukeres sikkerhet

Bankene bruker stadig mer tid og penger på å utviklesikrere bankkort. Det siste er Visa-kort med nummergenerator, som genererer en ny kode hver gang du bruker kortet ditt. Sannsynligvis vil denne koden bli brukt sammen med en personlig pin.

Så spørs det å se hvor lang tid det går før dette blir hacket. Går ut i fra at koden genereres utfra en kalkulasjon beregnet på dato, klokkeslett og konto-/kortnummer, i tillegg til noen andre nummer som hører til kontoen, som for eksempel fødselsdato.

Dessverre for kortbrukere, så betyr det også at det blir vanskeligere å kreve erstatning når kortet først har blitt misbrukt.

2 kommentarer:

  1. Hacking er en ting, men hva gjør man når kortet er stjålet. Det går å sperre det, men hvis du ikke oppdager det med en gang? Jeg som er over 40 - bruker cash en del og da kan det gå dager uten at jeg bruker kortet.

    SvarSlett
  2. Går ut i fra at disse kortene vil ha vanlig pinkode, pluss at du må ha en personlig pin, både på kortet for å få opp koden, og på nettet for å få kjøpet godkjent.
    For å få opp en kode på selve kortet så må du taste inn f.eks. ABC, og da vil du få opp en kode, f.eks. 556677. Når du så skal bruke denne koden på nettet, må du bruke en personlig pinkode, f.eks. 1234, og må taste inn begge disse for å kunne bruke kortet.

    Selv bruker jeg også stort sett kontanter, men for større beløp bruker jeg kortet.

    SvarSlett