fredag 11. juni 2010

Krisen over for denne gang?

Nordmenn ser ut til å bruke mer penger igjen. Er dette et tegn på at økonomien er på bedringens vei, eller er det kun en midlertidig oppgang, slik vi har hatt tidligere under kredittkrisen?

Jeg vet ikke, eneste jeg vet er at jeg har bedre råd nå enn noensinne, og jeg har ikke sett noe til finanskrisen, bortsett fra at det var ganske vanskelig å få huslån tidligere i år.

1 kommentar:

  1. Enig at vi ikke har sett til mye av finanskrisen.

    Mitt spørsmål er følgende:
    Vil ikke Norge bli dratt med i ett kriserammet Europa om det verste skulle skje. Dersom land som Hellas, Spania, Portugal og ikke minst England, skulle havne i en skikkelig økonomisk utforbakke, noe som ikke er utenkelig skal vi tro diverse økonomer, hva da med Norge?

    Faller Euroen dypt vil eksportnæringen bli utfordret. Men er det bare her ringvirkningene av et eventuelt kriserammet Europa vil ramme Norge?

    Ja vi har olje og gass, og Norge sitter ikke med gjeld opp etter ørene. Men er dette i seg selv en vanntett forsikring? Når vi snakker om vanntett: det var en gang et skip som het Titanic.... Problemet var ikke kvaliteten på skipet, det var det uforutsette som senket skipet. Et scenario som man ikke hadde forutsett. Det lille hullet i skroget gjorde at alle skipets "sikkerhets"-kammer ble fylt med vann, og skipet som ikke “kunne“ synke, sank.

    Det var ikke mange som spådde et boligkrakk i USA. Etterpåklokskap er den beste kunnskap, men dessverre som oftest ikke uten bitter lærdom.

    Jeg håper våre folkevalgte og andre som styrer Norge, holder seg edruelige på skipet Norge, og holder en stø kurs gjennom den økonomiske tåka, med god klaring fra de uforutsette isfjell.

    Akkurat nå sitter jeg ubekymret som mange andre Nordmenn i hyggelig selskap i Skipet Norge og popper champagnen, skål!

    SvarSlett