fredag 25. juni 2010

Togulykken i Spania

Spanias samferdselsminister José Blanco López mener at togulykken utenfor Barcelona, hvor 13 mennesker omkom, skyldes utelukkende de som forsøkte å krysse jernbanelinjen.
Han peker på følgende, fotgjengerundergangen var åpen, gangbroen var stengt for reparasjoner, forbudet om å krysse toglinjen ble annonsert over høyttaleranlegget og at toget annonserte ankomst med varselssignal.

Det med fotgjengerundergangen er vel stikk motsatt av det vitner har tidligere fortalt. Uansett så har han vel egentlig et godt poeng at dette hadde ikke skjedd om folk ikke hadde gitt blaffen i å bryte stasjonsreglene, ved å krysse toglinjen, men som politiker så burde han kanskje ha moderert seg litt.

4 kommentarer:

  1. Krysser mann et togspor utenom de godkjente stedene - så har mann all skyld selv.

    SvarSlett
  2. At ny informasjon er stikk motsatt av det som har blitt rapportert tidligere er ikke særlig rart. Det var nok fullt kaos, først hørte man ikke noe om denne overgangen i det hele tatt, informasjon går frem og tilbake mellom mennesker før det til slutt blir skrevet i avisene på andre språk enn det vitnene opprinnelig uttrykte seg på..

    Når det gjelder akkurat denne "det var deres egen feil"-kommentaren så er den VGs egen uttalelse. Samferselsministeren sa at "Alt peker mot uaktsomhet", noe som absolutt er innenfor grensene av hva en politiker bør kunne si. At VG slår det opp som om han er en komplett idiot får stå for VGs regning.. som vanlig..

    SvarSlett
  3. Uansett hva slags opplysninger passasjerene hadde:
    De er 100% skyldig i egen død i dette tilfellet. Å klatre over gjerder og krysse jernbanelinjene på en stasjon...
    Tragisk resultat, men så til de grader selvforskyldt.

    SvarSlett
  4. Synes vel det er rimelig greit at han sier at dette skyldes uaktsomhet. Er ikke uvanlig at folk setter sin egen sikkerhet i fare for tiden, og det må de selvsagt gjerne gjøre, men da er det jo også deres eget ansvar når det går galt.

    SvarSlett