lørdag 12. juni 2010

Hadde de redningsvester?

En 17 år gammel gutt druknet etter en kano kantret i Lommedalen i Bærum. Den som druknet var visstnok en ganske dårlig svømmer, etter utsagn fra foreldre.
Det står ikke noe om de hadde redningsvester på eller ikke, men er det trygt å anta at de ikke hadde det, siden det ikke er nevnt?

La oss anta at de ikke hadde redningsvester, hvor stor forskjell ville en redningsvest ha utgjort? Redningsvester hjelper brukere å holde seg flytende, men kan ikke kompensere for dårlige svømmeferdigheter, så de gir kanskje en falsk trygghet?

Uansett, så er dette en tragedie som ingen er forunt.

4 kommentarer:

  1. Hadde du let artikkelen ville du fått med deg at dette ikke var en kanotur, de hadde ikke med seg kano ei heller sikkerhetsutstyr. Kanoen er lånt eller funnet i nærheten.

    Som svømmer, seiler og generell utøver av vannsport kan jeg fortelle deg at en redningsvest ikke har noe med falsk trygghet å gjøre. Den er svært effektiv og selv en voksen mann på 90kg kan holde seg flytende med en vest for ungdom på 40-50kg, forutsatt at han er bevisst. En vest dimensjonert for vekt holder deg flytende i riktig stilling.

    SvarSlett
  2. Har vel aldri sagt at de var på kanotur, men du har rett i at jeg overså at de ikke hadde med seg sikkerhetsutstyr.
    Jeg er fremdeles ikke overbevist at en dårlig svømmer hadde hatt nytte av redningsvest, hvis forholdene ikke ligger til rette.

    SvarSlett
  3. Selvfølgelig ville en redningsvest hjulpet, da ville vedkommende klart å holde seg over vann uten å synke ned, og dermed fått luft.

    Forferdelig trist ulykke uansett...

    SvarSlett
  4. Med en riktig brukt godkjent redningsvest så skal du være god for å klare å drukne, så lenge du er ved bevissthet. Så her bommer du stygt.

    I situasjoner hvor folk får panikk og gjør det umulig å hjelpe dem så kan man gi de en på trynet for å sløve de ned. Da slipper du at de slår og sparker. Dette har jeg sett på Baywatch, så det funker.

    SvarSlett