torsdag 24. juni 2010

Hvem er ansvarlig?

Minst tolv ungdommer ble drept etter at de ble påkjørt av et hurtigtog utenfor Barcelona.

Vitner har sagt at fotgjengerundergangen på stasjonen var stengt, og at folk valgte derfor å krysse jernbanelinjene istedenfor.
Jeg kan ikke skjønne hva som får folk til å løpe over jernbanelinjer i det hele tatt, men spesielt hvis man tenker på at det var mørkt, og det var en åpen gangbro de kunne brukt istedenfor.

Men, er det noen som må stå til ansvar for denne ulykken? Det ble sagt at ingen så noen lys på toget som kjørte på ungdommene, og det var heller ingen varsler om at det var et tog på vei.

Burde det i det minste ikke vært noe annonsering av at det neste toget som passerer togstasjonen, kommer ikke til å stoppe? Hadde folk latt være å krysse jernbanelinjen om undergangen hadde vært åpen?

En ting som er sikkert, er at toget hadde ikke klart å stoppe uansett, da det holdt 140 km/t.

4 kommentarer:

  1. Her har vi enten en utrolig sensasjonskåt journalist eller utrolig dumme folk. Hvem f... forventer at man skal få e advarsel om når et tog kommer utenom en overgang?!

    og en annen ting; hvem faen krever masse registrering og dill for å akseptere blogg-kommentarer?? pyse!

    SvarSlett
  2. I England er det vanlig på stasjoner, hvor ikke alle togene stopper at det kommer opp beskjeder over høyttalere som advarer folk mot at neste tog ikke kommer til å stoppe på stasjonen, og hadde det skjedd i dette tilfellet, så tror jeg ikke folk hadde vært dumme nok til å krysse toglinjen.

    SvarSlett
  3. Utfordrer du toget, vil toget ALLTID vinne!!!!!
    Dette er var ungdommens egen skyld. Det vet at der det er togspor, der kommer det tog. Den sikre overgangen var åpen. Har sett slike dumheter mange ganger både på Oslo S og på T-banen. Det er bare så synd at når man først lærer, så er man som regel død :(

    SvarSlett
  4. Undergangen var åpen.

    Ungdommene overholdt ikke akkurat reglene som sier at du ALDRI, ALDRI skal gå på skinnegangen. Noe som skal ha blitt opplyst om på stasjonen.

    Dette er nok bare ungdommene sin feil, synd. Hard lærepenge.

    Sitat VG:
    Ifølge myndighetene i Spania fikk passasjerene opplysning om det ikke var lov å krysse togsporene via høytaleranlegget. Toget skal også ha annonsert sin ankomst med varselssignal.

    SvarSlett